Welcome

Wajong uitkering en samenwonen

Wajong uitkering en samenwonen, gaan die twee zaken wel samen? Het antwoord op die vraag ik eenvoudig: ja. Het maakt voor de Wajong uitkering namelijk niet uit bij wie u woont. Of u nu bij uw ouders of vrienden woont, samenwoont of alleen woont, u heeft gewoon recht op uw Wajong uitkering.

Bedenk echter wel dat het aantal mensen met wie u in een huis woont gevolgen kan hebben voor verschillende toeslagen. En dan hebben we het niet alleen over de toeslagen van u zelf, maar ook over die van medebewoners. Voorbeelden van dergelijke toeslagen zijn zorgtoeslag, huurtoeslag en een toeslag op een Wajong uitkering.

Ook wanneer u naar een zorginstelling verhuist, verandert er niets aan uw Wajong uitkering. Indien u een hogere uitkering krijgt dan stopt deze bij een dergelijke verhuizing. Wanneer u langer dan 1 maand naar de gevangenis moet, zal de Wajong uitkering echter wel stoppen. Dat is ook het geval wanneer u in een TBS-instelling wordt geplaatst. Wanneer u vrijkomt, kunt u weer aanspraak maken op een Wajong uitkering.

4 thoughts on “Wajong uitkering en samenwonen

 1. Geachte dame/heer,

  Ik ga denk ik op zeer korte termijn samenwonen met mijn vriend en die heeft een Wajong uitkering van 960,-. Nu verdien ik ongeveer tussen de 500 a 550 euro. Mijn vraag is of hij dan zijn zorgtoeslag en huurtoeslag kwijtraakt als ik bij hem intrek. Mocht u meer informatie nodig hebben dan hoor ik dit graag.

  mvg Heleen

 2. Belachelijk gewoon, mijn dochter heeft fibromyalgie en werd de ww in gegooid, omdat haar werkgever geen passende baan voor haar had. Ze woont samen met haar vriend en buiten haar ww krijgt ze niets, omdat haar vriend een inkomen heeft.

  De vriendin van mijn neef heeft een Wajong-uitkering. Hij heeft ook een volledige baan, maar zij krijgt ondanks dat wel gewoon een uitkering. Ze mankeert eigenlijk niks, dus woont lekker bij haar vriend met 4 honden, een papegaai en nog meer beesten. Lang leve de lol voor hen dus!

 3. Ik heb een vraag over samenwonen in het nieuwe jaar. Wij willen samen gaan wonen, maar omdat ik een Wajong uitkering heb vervalt er dan wat?
  Wil toch even meer info hebben wat ik kwijtraak.
  Groetjes Sonja

 4. Ik heb een dochter met een gedeeltelijke Wajong-uitkering van €527,00 bruto per maand. Zij krijgt als alleenwonende een toeslag, waardoor haar totale inkomen op plm. € 965 uitkomt. Als zij gaat samenwonen met haar vriend uit Engeland die hier gaat studeren, houdt zij dan die toeslag, of wordt die lager of hoger? Haar vriend ontvangt overigens geen studiefinanciering, alleen wat zakgeld van zijn ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *